02166583061

وبلاگ

گوتا دندانپزشکی

فهرست عناوین

گوتا پرکا از نوعی گیاه ساخته می شود که برای عصب کشی کردن دندان و یا پر کردن کانال دندان کاربرد دارد. استفاده از گوتا در این روش درمانی بسیار رایج است و تقریبا در همه جای دنیا از این روش استفاده می کنند. هر شخصی در طول زندگی خود ممکن است حداقل یک بار به دلیل عفونت کردن و نکروز شدن عصب های دندان، نیاز به عصب کشی پیدا کند. این جا است که گوتا به عنوان یک نجات دهنده و روش درمانی عمل می کند. گوتا از محصولات بسیار پرکاربرد و مهم است که در درمان های دندانی توسط دندان پزشکان مورد استفاده قرار می گیرد و سازگاری بسیار عالی با بدن انسان دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با گوتا بیشتر آشنا کنیم.

گوتا چیست؟

گوتا از شیره گیاهی با همین نام یعنی گوتا پرکا به دست می آید. گوتا در واقع یک ماده ترموپلاستیک و بی اثر روی محیط زیست است که سازگاری خوبی با محیط دارد. گوتا باعث تحریک سیستم ایمنی بدن نمی شود و هیچ واکنشی را در بدن ایجاد نمی کند. از این ماده برای پر کردن کانال خالی شده ریشه دندان و همچنین جلوگیری از نفوذ باکتری ها استفاده میکنند. این ماده مانند یک لاتکس محکم طبیعی است که از شیره درختان ساخته می شود و با استفاده از سایر مواد رنگی، زینک اکساید، پاک کننده و چسباننده به شکل نوارهای مخروطی با اندازه ها و ضخامت های مختلف تولید می شود.

کاربرد گوتا در دندانپزشکی

همان طور که پیش تر هم اشاره کردیم از گوتا برای قرار دادن کُن در داخل ریشه پس از پاک سازی کامل کانال و شکل دهی آن به واسطه دندانپزشک استفاده می شود. البته باید بگوییم که این اقدامات بعد از تهیه عکس رادیو گرافی از کانال دندان انجام می شود. بعد از آن دندانپزشک ضخیم ترین کن گوتا پرکایی که بتواند از تمام طول کانال ایجاد شده را در ریشه دندان عبور دهد و آن را تا ناحیه اپکس طی کند، انتخاب می کند. سپس آن را به راحتی در داخل کانال دندان قرار می دهد.

بعد از این مرحله هم دندانپزشک با استفاده از موادی همچون سیلر مانند AH26 یا همان زینک اکساید اوژنول و همچنین کن گوتا پرکای شماره 15 که یکی از کوچک ترین گوتا ها است و به عنوان سایز استاندارد شناخته می شود و کن فرعی نام دارد، بقیه فضای خالی کانال را پر می کند. این مرحله تا جایی ادامه پیدا می کند که کن فرعی بتواند کمتر از یک سوم کانال دندان را طی کند. زمانی که دندانپزشک از گوتا پرکا استفاده می کند، برای آسان تر پر کردن کانال از وسیله ای به نام اسپریدر انگشتی هم استفاده می کند.

انواع گوتا در دندانپزشکی

با پیشرفت روز افزون در زمینه دندانپزشکی و همچنین کسب تجارب جدید به واسطه دندانپزشکان، شرکت های ساخت تجهیزات همواره در تلاش هستند تا انواع مختلفی از گوتا ها را برای مصارف مختلف به دندانپزشکان ارائه دهند. گوتا در انواع فرم ها، سایز ها و ابعاد مختلف ساخته می شود. گوتا پرکا های تک سایز در اندازه ها و کد های مختلفی تولید شده اند تا دندانپزشک بتواند براساس اندازه طول کانال ریشه دندان و گشادی آن از گوتا پرکایی که مناسب آن است استفاده نماید. از لحاظ شیمیایی هم باید بگوییم که گوتا پرکا در واقع یک پلیترین است که از ایزوپرن یا پلی ایزوپرن تشکیل شده است.

چرا از گوتا در دندانپزشکی استفاده می شود؟

یکی از مهم ترین عواملی که باعث می شود تا دندانپزشکان از گوتا پرکا به عنوان انتخاب اول و اولویت برای درمان ریشه کانال استفاده کنند، ویژگی های مفید این ماده است. گوتا پرکا دارای ویژگی هایی همچون وسعت محدوده نفوذپذیری، سازگاری با دندان ها، نقطه ذوب متعادل، انعطاف پذیری و قالب گیری آسان است. به همین دلیل زمانی که دندانی نیاز به عصب کشی دارد، پس از این که دندانپزشک به وسیله ابزار تخصصی خود کانال ریشه دندان را به طور کامل پاکسازی کرد، می تواند جای خالی را با گوتا پرکا پر کند. دندانپزشک گوتا پرکا را با ماده ای به نام سیلر مخلوط می کند و با آن داخل کانال ریشه را پر می کند. همان طور که گفتیم گوتا پرکا ابعاد مختلفی دارد که با فایل های عصبی کاملا متناسب هستند.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات سربرگ در بخش منوی موبایل مشخص کنید.
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.